1 Eki 2012

Yazar Ayları | Ekim | Ayfer Tunç

Kitaplaşalım Etkinliği'nden sonra kitaplarla ilgili daha ne yapabiliriz diye düşünmeye başladım. Kitap severlerin ve kitaplarla yeniden buluşmak isteyenlerin hoşuna gideceğini düşündüm, bilmem sever misiniz?

Kitaplaşalım güzeldi halbuki ne gerek vardı buna diyecek olursanız şöyle cevaplayabilirim.
Zaten kitaplaşalım etkinliğini bizim Şubat ayında başlatmamızdan bu yana bir çok blogger sahiplendi ve çok güzel etkinlikler yaptı. Ancak ben artık samimiyetinin bozulduğuna inanıyorum etkinliğimizin. O yuzden en azından ben artık bu etkinliklerde olma taraftarı değilim. Katı bir kural değil bu elbet sadece ben artık keyif almamaya başladım.

Bu konuyu da böylece kapattıktan sonra gelelim Yazar Ayları'na.

Yazar Ayları Etkinliği'ne katılan arkadaşlarımızın oy çokluğu ile seçtiği bir yazarın herhangi bir kitabını o ay içinde okumasını ve yine o ayın son haftası kitap hakkındaki düşüncelerini bloglarında paylaşmasını içeriyor. Herkes aynı kitabı okumak zorunda değil elbet. Örneğin ben Zülfü Livaneli'den Serenad'ı okurken bir arkadaş Leyla'nın Evi'ni okuyabilir. Hatta farklı kitaplar okumamız hem bizler için hem okuyucular için daha şahane olur.

Bunu neden mi yapalım?
Bloglar sayesinde yeni güzelim yazarlarla tanışma şansım oldu. Ve o yazarların bir kitabını okuduktan sonra daha başka hangi kitabını okusam diye çok kitap sitelerinde dolanıp yorum aradığımı bilirim. İşte bu yuzden bu Yazar Ayları' nın bize ve diğer okuyuculara çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Bu ay ilk olduğu için yazarı ben belirlemek istedim. Diğer aylarsa oylama yaparak yazar ismi belirlemenin daha da güzel olacağına inanıyorum.

Ayrıca şuna da açıklık getirmek istiyorum. Bu ay etkinliğe katıldınız ancak gelecek ay okumak istediğiniz bizim seçtiğimiz yazara uymayan bir kitap varsa planınızda etkinliğimize katılmayabilirsiniz. Ya da bu ay katılamayıp gelecek ay konuğumuz olabilirsiniz.

Yani bu etkinlik açık bir gruptan oluşuyor, dilediğiniz an üyesi olabilir dilediğiniz an dışında kalabilirsiniz.

Ayrıca kitabınıza o ayın herhangi bir günü başlayabilirsiniz yalnızca kitap yorumlarınızı ay sonuna yetiştirmeniz gerek o kadar.




İlk yazarımız "Ayfer Tunç"

Elinizde Ayfer Tunç romanı varsa ve hala okunmayı bekliyorsa hemen okumaya başlayın ya da bu ay kitap siparişlerinize-alışverişlerinize bir de Ayfer Tunç romanı ekleyin. Hadi Ekim onun ayı olsun, okuyun, blogunuzda yorumlayın ve ben Ekim ayı sonunda yayınladığınız tüm Ayfer Tunç kitap yorumlarınızı burada paylaşayım. Ve tabi sizlerde benim ve diğer blogger arkadaşlarımızın yorumlarını bloglarınızda yayınlayın.

Benim Ekim ayı için seçtiğim Ayfer Tunç romanı Yeşil Peri Gecesi
Sizler dilediğiniz bir Ayfer Tunç romanıyla katılabilirsiniz.

Katılımlarınızı heyecanla bekliyorum 
Katılmak için bu postun altına yorum bırakmanız yeterli.

Ayrıca katılmaya karar verirseniz ya da katılamayacaksanız da bu etkinliği bloglarınızda duyurursanız çok sevinirim-tabii ki bu bir şart değil- 

Sevgiler ^.^

28 yorum:

  1. Cok güzel olur hem de ama Ayfer Tunç'a ait bir kitabım yok elde edebilirsem hemen buradayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu yazarlara tanışman için çok güzel bir fırsat :)

      Sil
  2. Ne güzel etkinlik yahu! :)
    Katılmayı çok ama çok isterim fakat şu sıralar Murakami'nin o meşhur kalınlıktaki romanı 1Q84'ü okumaktayım. Yarım bırakmayı sevmiyorum :((
    Bir sonraki ayın etkinliğine katılırım ben de :)))

    YanıtlaSil
  3. Yine şahane bir etkinlik! :)
    Ayfer Tunç seçimi yerinde olmuş, okumayan kalmamalı bu yazarı.

    YanıtlaSil
  4. Ben de kesinlikle katılmak isterim ama ekim ayında çok yoğunum. Kasımdan itibaren ben de varım blog aleminin yaratıcı Diloşu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasım'da bekliyorum seni de :)

      Sil
    2. Diloşum ben fikir değiştirdim. Bekleyemeyeceğim Kasım'a kadar ve bu nedenle diyorum ki "Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek" :)

      Sil
  5. Yeşil Peri Gecesi masamın üzerinde başladım fakat taşınma telaşından gerisi gelmedi. Hemen katılıyorum kendisiyle etkinliğe:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir tesadüf olmuş bu yazını merakla bekliyorum :)

      Sil
  6. etkinlik fikrinizi çok beğendim.
    Ayfer Tunç tanıtılası bir yazar :)
    bende okunmayan bir kitabı yok şu an, öncesinde okuduklarım yorumlanırsa katılabilirim paylaşımlarımla.
    Ama gözüm hep burada olacak uygun olduğunda da mutlaka katılacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi siz de bu aylık okuduğunuz bir kitabı yorumlarsanız çok hoş olur. Her zaman beklerim :)

      Sil
  7. An itibariyle yeni kitaba başlayacaktım, öyleyse Ayfer Tunç- Ömür Diyorlar Buna benim yorumlayacağım kitap olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne güzel ben o kitabını okumadım hiç merakla bekliyorum canım senin yazını da çok sevindim :)

      Sil
  8. Yahu sen ne cin insansın, nerden aklına geldi kuzum. Süper fikirmiş bu. Ben de kitaplaşma etkinliğinde ki arkadaşımdan Ayfer Tunç kitabı istemiştim. Gelir gelmez okuyup yetişirim ben size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla'm sensiz olmaz zaten bebişim :) Bloga fazla uğrayamayınca kendimi bağlamak için etkinlik üretiyorum işte :)

      Sil
  9. bende daha 2 gün önce bitirdim bu kitabı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten illa Yeşil Peri Gecesi'ni okumak şart değil canım ben bunu seçtim diğer Ayfer Tunç romanlarıyla katılabilirsin.

      Sil
  10. Merhaba :) Kesinlikle mükemmel bir fikir.Ayfer Tunç ismini daha önce duyduğumdan emin olarak kitaplığıma göz gezdirdim ve henüz okumamış olduğum sanırım babamın satın alıp okuduğu "Mağara Arkadaşları" isimli kitabını buldum.Yeni bir yazarla tanışmak güzel olacak eğer beğenirsem diğer kitaplarını da okurum kesinlikle...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Dilara, Çok güzel bir etkinlik, mutlaka katılmaya çalışacağım. kitabımı seçip haber vererim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bu ne kadar şahane bir etkinlik olmuş, ben de bu ay çok yoğunum ama gelcek ay katılmak isterim. Ayfer Tunç seçmi de çok şahane olmuş, aslında belli mi olur bir Ayfer Tunç kitabı edinir ve bu ay da katılırım:)
    Daha önce "Bir Maniniz Yok İse Annemler Size Gelicek" isimli kitabını okumuştum.

    YanıtlaSil
  13. blogunuzu yeni keşfettim. etkinlik güzel görünüyor. okumak için beklettiğim pek çok kitap var elimde. ama en yakın zamanda katılmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  14. Diloşum gözümden kaçmış. Ben de katılıyorum. Değişik bir paylaşım olur hem:) Nedendir bilmem, sepete atmıştım 'Aziz Bey Hadisesi'ni. Göz ucuyla sürekli fırsat kolluyordum başlamak için. Kısmet bu zamanaymış. Elimdeki kitabı bitirip hemen ona başlıyorum:)

    YanıtlaSil
  15. merhabalar!

    öylesine içten bir merhaba ki bu, yazıyla anlamların tümünü taşımam mümkün değil sanırım! kocaman bir merhaba!

    yıllardır blog yazıyorum ancak, bu etkinlik rastladığım en iyilerinden biri. kucaklayasım geldi sizi. tam da farklı yazarlar keşfetmek arifesinde iken ben. ah kimler var, kimleri okusam diye kıvranırken. ancak bir o kadar da kitapsız ve londra'da oturmuş döneceğim günü beklerken... kelimelerim karışıyorlar. :) kısacası müthiş bir etkinlik, inş. ocak sonu gibi tr'de olacağım ve o vakit, hala devam ediyor olun lütfen, katılacağım sizlere. ^^

    sevgiler,
    luna.

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel bir etkinliğe imza atmışsınız. Tebrik ederim.

    Ayfer Tunç benim en beğendiğim öykücülerden biridir. Bütün kitaplarını defalarca okudum. Özellikle Taş-Kâğıt-Makas en beğendiğim kitabıdır. En son okuduğum Evvelotel hakkında bu ay içinde bir yazı kaleme almıştım. Tesadüf blog sayfanızı görünce ben de bu yazıyla bu etkinliğe katkı yapmak istedim.

    Yazıya http://geceedebiyat.blogspot.com/2012/10/okuma-defteri-xx.html adresinden ulaşabilirsiniz.

    Bu ay içinde Ayfer Tunç'un başka bir kitabı hakkında da yazabilirsem sizinle paylaşırım.

    Saygılarımla.

    Tuna BAŞAR

    YanıtlaSil
  17. BU ARADA
    Kasım ayı yazarımız belli miii
    ben de bir fikir atsam ortaya Zülfü Livaneli ya da Elif Şafak olabilir mi?

    YanıtlaSil
  18. Sonunda okuyup bitirdim :)

    http://drwilldone.blogspot.com/2012/10/ayfer-tunc-omur-diyorlar-buna.html

    YanıtlaSil