24 Şub 2012

D&R

Bugun yine 2 saatimi kitap okuyarak geçirdim orada. Dün de gitmiştim kitaplaşalım mı etkinliği sonucu kitap almak için. Satın alacağım kitapları incelerken bir amcanın karşısına oturdum. Hoşuma gidiyor orada insanların kitapları incelemesini görmek, küçük masaların üzerinde yığılan kitaplar falan. Bir de kahve makinası koysalar ya. Bütün gün çıkmam herhalde. Ama kitap satışları düşebilir, benim gibiler olduğu sürece. :)

Bugun de gittim işte. Yine aldım bir kaç kitap oturdum ve yan taraftaki karşılıklı koltuklarda, dün oturduğum yerde yine o amcayı gördüm. Elinde aynı kitapla :) Sanırım kaldığı yeri not edip ertesi gün yine geliyor :) Hoşuma gitti. Kahve köşelerinde zaman harcamaktansa gelip 1 haftada bir kitap bitirir ne güzel :). Yarın yine gitsem görür müyüm ki?

Esra Erol un her yerde bangır bangır bağıran kitabı yine ortalardaydı. Yolda görüyorum hatta elinde o kitabı okuya okuya yürüyen kızları. Merak işte, 3 bölüm okudum D&R da. Dayansam biterdi 15 hikaye. Ama içim şişti. Edebiyattan yoksun olduğunu biliyordum ama insan ne..ne bağlacından sonra olumlu eylem kullanılacağını bilir yani bilmesi lazım.Kimse de düzeltmemiş yani. Kitaptaki bu gibi yanlışlara takıla takıla kadınların hikayelerini kaçırdım. İçim şişti ama. Yeterince dram varken tv de haberlerde, bir de bu kitabı okumak. Aman Allahım.

Küçük Mucizeler Dükkanı yine bana gülümsedi bugun. Aldım elime sevdim sevdim bıraktım. Bu ay biraz içerdeyim de. Mart'ın 7 sine kadar sokmasınlar beni D&R a. Akşam aklım kaldı kitapta bir de yanına Bir Yumak Mutluluk'u ekledim. Duyguların Rengi de gelmiş üstüne. Hepsi benim olmalı. Bu düşüncelerle az önce D&R ın sitesine bir bakayım belki günün fırsatında dişe dokunur bir şey vardır diye. O da ne! Bir Yumak Mutluluk 5 TL fırsatıyla. Hemen kardeşi Küçük Mucizeler Dükkanı na baktım 12,49 TL. Duramadım. Duramazdım. Durmam hata olurdu. Bir kitap fiyatına iki kitap hemen kartımı elime aldım siparişimi verdim. Bugun rahat uyuyabilirim :)

Bu güzelim alışverişimden sonra D&R günün fırsatları için bir gadget ekledim. Bu daha çok kendim için. :) En azından gadget aklıma gelince siteye girer ve hemen güncellerim. ^^

Kitaplara dokunarak alışveriş yapmak daha çok hoşuma gidiyor. Ama internette de fırsatlar çok iyi. Artık D&R dan sadece aylık dergilerimi alacağım sanırım. dr.com sen çok yaşa !!

Kitaplarda süper indirimler var. Benim ilgimi çekenleri sizlerle paylaşıyorum hemen.

Duyguların Rengi - 24,00 - 15,99


Yazar:Kathryn Stockett
Çevirmen:Ayça Sağlam


Renkler Farklı Olsa Da Duygular Hep Aynıdır
Farklı Renkteki Ellerin Birleştiği Bu Romanda Yer Alan Kadınları Unutamayacaksınız

Kaybolmuş ve adaletsiz bir dünya... Mississippi, Jackson; 1962. Siyah kadınlara, beyaz çocukların bakımında güvenilen ancak gümüşleri parlatma konusunda güvenilmeyen bir dönem.
Skeeter, Aibleen ve Minny… Kimse arkadaş olacaklarına inanmazdı. Her biri başka bir gerçeğin peşindeydi. Ve bir araya geldiklerinde anlatılacak sıra dışı bir hikâyeleri oldu.
On yedinci beyaz çocuğunu büyüten ve kendi oğlunun trajik ölümünün neden olduğu yaraları iyileştirmeye çalışan Aibleen, aşçılıktaki başarısı da en az dilinin sivriliği kadar dillerden düşmeyen Minny ve üniversiteden dönüp onu büyüten biricik hizmetçisinin neden evlerinden ayrıldığını anlamaya çalışan Bayan Skeeter. Duyguların Rengi, acıların, acıları alaya almanın, değişimin ve umudun sonsuz zamanda yankılanacak evrensel hikâyesidir.



Çevirmen:Ozan Aydın

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiye'de..

"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim..."

Hayatın içinden dört güçlü kadın...
Küçük mucizeler, büyük umutlar 
Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye...
Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız!



Yazar:Hatice Meryem

"A kızım, sinek kadar kocan olsun, başında bulunsun; sinek kadar olsun ama olsun..."

Nasıldır mesela...
Bir ayyaşın karısı olmak... bir apartman kapıcısının karısı... bir tornacının... bir cücenin... bir imamın... bir kuryenin... bir marangozun karısı... gardiyanın karısı... kasabın karısı... çok genç bir adamın karısı... ince ruhlu bir adamın karısı... bir işçinin karısı... avare bir adamın... bir adamın ikinci karısı... bir demiryolcunun karısı... bir tüccarın... bir sünepe adamın... bir emeklinin... bir oburun... bir lüzumsuz adamın... bir şoparın... ilkaşkının karısı... bir saz aşığının... bir kader kurbanının... yakışıklı bir adamın karısı... bir şairin karısı... yaşlı bir adamın karısı... bir garibanın... babasının karısı... ya bir de oğlunun...

Nasıl bir yaşantıdır, neler hissettirir, nasıl katlanılır, safası nasıl sürülür, hayalleri nicedir...

Kuvvetli bir gerçekçilikle, ama mizahla, ama sevgiyle kurulmuş "eş durumu" fantezileri... "Kadınlık durumlarındaki" ezilmişliği, yoksunlukları, ama onunla beraber direnç ve "ayakta kalma" stratejilerini de yansıtan, yaşama heyecanı taşıyan iştahlı bir anlatı...

Aşk ve Çocuk - 24,00 - 18,49


Yazar:Maeve Binchy
Çevirmen:Zeynep Seymen

Bir Maeve Binchy romanı okumak eski bir dostla sıcacık bir buluşmaya benzer. Aşk ve Çocuk, Maeve Binchy'nin en iyi romanlarından biri…

"Maeve Binchy'nin en iyi romanlarından biri. Birbirinden farklı bir grup insanı ahenkle ele alıyor; İrlanda'daki yaşama özgü olaylar dizisi inandırıcı; romanın sonu da çok tatlı. İnsan, Frankie karakterini Binchy'nin bundan sonraki romanlarında da görmek istiyor."
Susan Rogers, Newark Star-Ledger

"Maeve Binchy hayranları ayakkabılarını bir tarafa fırlatacak, kendilerine güzel bir çay demleyecek ve koltukta kıvrılıp Binchy'nin sıcak dünyasına bir kez daha adım atacaklar. "
Melinda Bargreen, The Seattle Times

"Bir Maeve Binchy romanı okumak eski bir dostla sıcacık bir buluşmaya benzer. Binchy'nin klasik tarzıyla, küçük bir Dublin mahallesinde yaşayan ve aile, inanç ve topluluk bağlarıyla birleşen renkli ve eksantrik karakterler birbirlerinin yaşamına girip çıkıyorlar. Okurların bir kutu mendili hazır bulundurmaları gerekecek…"
Margaret Flanagan, Booklist
Kış Günlüğü - 15,00 - 10,99


Yazar:Paul Auster
Çevirmen:Seçkin Selvi

Her yazar, kitaplarına kendini de saklar. Ama gün gelir satır aralarında anlatmaktan vazgeçer kendisini. Artık yaş kemale ermiştir. Yaşadıkları, yaşayamadıkları, düşleri, gerçekleri... Hesaplaşma zamanıdır. Paul Auster'ın kendi hikâyesine dönerek yazdığı Kış Günlüğü, sıradan bir yaşamöyküsü değildir, usta bir kalemden çıkmış roman gibi bir yaşamdır.

Yazar bu kitabı neden yazdığını kendi cümleleriyle şöyle açıklar:
"Ne de olsa zaman azalıyor. Belki de şimdilik hikâyelerini bir yana bırakıp hayatının anımsadığın ilk gününden bugüne kadar bu bedenin içinde yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu incelemeye çalışsan iyi olur."



Yazar:Sheryl WuDunn
Yazar:Nıcholas D. Krıstof
Çevirmen:Filiz İnceoğlu Öztürk

Hayatlarını Değiştiren Kadınların Hikayesi
Elif Şafak'ın önsözü ve Emel Armutçu'nun kaleminden bir başarı öyküsüyle…

"Yıllardır kadına ve çocuğa karşı şiddete karşı mücadele ediyorum. Sorunu bu kitap kadar etkili bir şekilde anlatan ve insanı harekete geçiren başka bir şey okumadım. Bu kitabı okuyunca vicdanınız duyduğunuz çığlıklara sessiz kalmanıza izin vermeyecek. Okuyan herkes çözümün bir parçası olacak, bazıları harekete de geçecek."
Vuslat Doğan Sabancı

"Konuşmakla ya da yazmakla geçmiyor acılar, unutulmuyor yaşanan travmalar. Ama konuşamamanın, yazamamanın, kimselere anlatamamanın bedeli çok ağır. Elinizdeki bu kitap işte bu tarifsiz yükü hafifletmekte. Bir nebze belki ya da bir katre."
Elif Şafak

"Eğer hep dünyayı değiştirip değiştiremeyeceğinizi merak ettiyseniz, bu kitabı okuyun." Fred Zakaria

9 yorum:

  1. Küçük Mucizeler Dükkanı ve Kardeşi olan Bir Yumak Mutluluk'u 2 ay önce Aralık ayında peşpeşe okumuştum.İnsanın içini ısıtıyor gerçekten :)
    Bu arada ben de ne zaman D%R'a gitsem kendimi kaybediyorum.Neredeyse tüm maaşımı yatırıyorum oraya :)Ama değiyor ruhumu besliyorum böylelikle :)
    İyi haftasonları :)

    YanıtlaSil
  2. Değmez mi ya ama böyle fırsatlardan da yararlanmak lazım. :) Kitaplarla ilgili çok güzel yorumlar duyuyorum. Benim okunacak bir sürü kitabım olduğundan hep erteledim almayı ama dayanamadım sonunda :)

    YanıtlaSil
  3. İnan çok ucuza almissin kitapları ben de aynı iki kitabı daha bu hafta kitap yurdundan sipariş ettim, elimdekini bitirir bitirmez başlıcam okumaya.ayrica D&R in böyle fırsatları olduğunu bilmiyordum. Sağol bakarım artık ben de oraya

    YanıtlaSil
  4. D&R iyi hoş da çok geç gönderiyor ya siparişleri
    Çok satanlar listesinden bile versen sipariş gelmesi abartmıyorum 4 günü buluyor
    Ya da bana hep öyle denk geldi
    ama internetten kitap alışverişinde en ucuzu bu site
    üşenmedim alacağım kitapları 4 farklı sitede sepete ekledim fiyat görmek için
    D&R galip geldi

    YanıtlaSil
  5. @Mehtap beraberce okuruz ne güzel :)

    @Darlacım ben ilk kez D&R dan kitap siparişi veriyorum cuma verdiğime göre siparişi salı-çarşamba elimde olur umarım. İdefixten yapıyordum bundan önce oradaki kargo sistemi hoşuma gidiyordu. kargonun geleceği Günü falan seçebiliyorsun 2 gune elinde oluyor en geç eğer önsipariş vermediysen. Ama D&R fırsatları gerçekten çok iyi.

    YanıtlaSil
  6. Al bendende o kadar. İçerdeyim ama her Kadıköy'e indiğimde bir kitap almadan eve dönmüyorum :)))
    D&R biraz pahalı geliyor bana. Genelde Alkım ve Penguen'den alıyorum kitaplarımı. Çünkü oralar hesap açıyorr :)))
    Bu arada yazdığın gibi kitabımı dokunarak, koklayarak almayı seviyorum ama bazen nette öyle indirimler yapılıyor ki almamak olmuyor...
    Keyifli okumalar, haftasonları...

    YanıtlaSil
  7. Gülşah ne kadar şanslısınız. Denizli de D&R ve kitapevlerinden başka yerden kitap almak mümkün değil.Fiyatlarda indirim olmuyor kitapevlerinde de. Bir kaç sahaf benzeri bir yer var ama oralar da kpss öss kitaplarından geçilmiyor. Bir kaç yarı fiyatına kitap satan yerler var, sanırım orjinal değil bir kaç defa alma gafletinde bulundum. Alkım istanbula gittiğimde mutlaka uğradığım bir yer büyülü gibi kocaman kitapçı görmemiş masum okuyan oluyorum oraya gidince :) Çenem düştü sanırım :) Şanslısınız kısaca kıskanıyorumm sizi :)

    YanıtlaSil
  8. Böyle çeneye can kurban Diloş :)
    Bazı konularda İstanbul'da olmak iyi oluyor. :))) İstediğin bir kitap olursa haber ver gönderelim şeker. :)

    YanıtlaSil